12 jazz hegedűduó (Ittzés Tamás)

5.900 Ft

A 12 jazz hegedűduó bevezet a jazzes frazírozás világába, az indulószerű cake walktól a blueson át a swingig. Élvezetes, koncertpódiumra is való, különböző „problémákra” fókuszáló karakterdarabok, alapvetően klasszikus képzettségű hegedűsök részére. Nem kezdőknek! (Mivel a jazzes frazírozást lehetetlen lejegyezni, segítségként a YouTube-felvétel linkje alább.) A duókotta mellé egy-egy szólamkotta is jár, hogy ne kelljen a darabok közben lapozni.

„Szívből ajánlom a 12 duót minden ifjú, jazz iránt érdeklődő hegedűs kolléga figyelmébe!” (Deseő Csaba jazzhegedűs)

„Tamás’ collection of Duets is a nice addition to the violin literature – playable but also educative with a lot of Ragtime influences and some tricky double stops. Fun guaranteed.” (Tim Kliphuis jazz violinist and educator, Holland)

„A marvellous set of pieces for aspiring jazz violinists. Like Kreutzer studies, these pieces will give your hands a work out, and you will be able to explore many aspects of the violin.” (George Washingmachine jazz violinist, Australia)

Cikkszám: kotta-12jazzduo Kategória:

Leírás


1. Groundish and Noble – Cake Walk
2. Dialogue – Ragtime
3. Ragging the Tango
4. Contrasting Violins
5. Licks and Riffs
6. Csiga (Snail) Blues
7. Quadruple Stops
8. Plucking the Swing
9. Ostinato
10. Sliding Flagolet
11. Quint-essence
12. Double Stoptime

„A jazztörténet első évtizedeiben a hegedű igen ritka hangszernek számított a híres zenekarokban. Azóta nagyot változott világ és napjainkban a jazzhegedű világszerte egyre népszerűbb a különböző stílusú együttesekben. Hogyan lehet megtanulni e különleges művészet alapjait?
A  klasszikus zene területén évszázadok óta rendkívül gazdag tananyag áll a hegedűsök rendelkezésére alsó foktól a legmagasabb művészi szintig, ám a jazz műfajában az érdeklődők számára alig található nyomtatott kotta, vagy egyéb hasznos anyag, ami segítségül szolgálna. A jazz iránt érdeklődő Ifjú muzsikusok rendszerint sok-sok lemez hallgatás, ill. saját kezű kottázás útján jutnak el odáig, hogy a jazzhegedülés titkait megfejtsék. Elsősorban az ő számukra jelent rendkívül hasznos segítséget a most megjelenő új anyag, amely Ittzés Tamás szerzeményeit tartalmazza 2 hegedűre írt duók formájában. A szerző nem csak a kottákat adja közre, hanem saját előadásában el is játssza a darabokat, magas művészi színvonalon, kitűnő minőségű hangfelvételeken. Szívből ajánlom a 12 duót minden ifjú, jazz iránt érdeklődő hegedűs kolléga figyelmébe!”

(Deseő Csaba jazzhegedűs)

További információk

Tömeg 300 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.